Friday, 5 December 2014

PELAMIN RUSTIC VINTAGE

Assalamualaikum semua..

Actually pelamin ni dah pasang a few weeks ago..
Sekarang baru nak upload, heee..

Bertemakan konsep RUSTIC VINTAGE..
Lokasi di Dewan ILSAS, TNB Bangi..

Pada mata ku, nampak simple tapi cantik..
Takde la crowded sangat..
Anyway, deco style kita boleh ubah as you wish and within your budget, hiks..

Pelamin sanding untuk Fiqah & Fahim..


Pelamin Rustic Vintage

Nak deco style sendiri? Boleh..
Nak tukar warna tema? Boleh..
Nak add on deco item? Boleh..

Aii, semua boleh? Hehe..
Contact me for detail ya!

Whatsapp 012 678 2537 -Arnie
sophiesna@gmail.com
Fb: Sophie Bridal
www.facebook.com/sophiesna

Ok then, will upload more soon.. =)

Tuesday, 2 December 2014

PHOTOBOOTH TEMA GARDEN

Assalamualaikum..

Hai semua.. Kembali update blog yang dah lama terabai ni haaa.. -_-

Ok, latest job kami ada buat satu photobooth kat Putrajaya..
Lokasi spesifik kat Masjid Tuanku Zainal Abidin, Putrajaya..

Ini photobooth nye..

Garden theme photobooth by Sophie Bridal

Ade photobooth props sekali.. Sweet gitewww.. Hehe..
Konsep ala garden. Kalau ada yang berminat, boleh contact akak ye..

Whatsapp /sms /call 012 678 2537 -Arnie
Email sophiesna@gmail.com
Facebook Sophie Bridal
www.facebook.com/sophiesna

Kalau anda ade konsep atau idea sendiri, jom share!

K, bai.. =)

Tuesday, 9 September 2014

PROMOSI PELAMIN GARDEN RUSTIC & VINTAGE RUSTIC

Assalamualaikum..

Hi uolls..

Latest pelamin yang kami pasang adalah bertemakan GARDEN RUSTIC..
Lokasi di Dewan Seri Melati, Perbadanan Putrajaya..

Thanks to our customer Winy&Hadi sebab bagi peluang untuk kami buat pelamin tema ni..
They book the pelamin 2 weeks before their event.. Hah?? Yes, 2 weeks.. Hehe..
So kami pun betungkus-lumus buat preparation.. Hewww..

Ini hasil nya.. and of cos design boleh di improve untuk next project..  =)




Kalau uollss nak dua panel kiri kanan tu penuh rumput macam panel tengah, pun bolehhh..
Nak panel tengah sahaja pun sesuai untuk pelamin rumah..
Macam gini ha..



So..
Untuk bulan OKTOBER 2014, kami buat promosi untuk pelamin GARDEN/VINTAGE RUSTIC ni..
FREE transportation untuk lokasi-lokasi terpilih.. Kat mana tu???

Kalau majlis anda di lokasi PUTRAJAYA, SERI KEMBANGAN, PUCHONG atau KUALA LUMPUR..

FREE transport hokey? ;)

Untuk info, tema GARDEN /VINTAGE RUSTIC ni kami buat untuk mini, rumah, khemah dan dewan..

Harga bermula dari RM 650.00 SAHAJA !
Jom share idea anda dengan kami di Sophie Bridal..

Boleh call /Whatsapp 012 678 2537 (Arnie)..
Email: sophiesna@gmail.com
FB: Sophie Bridal
www.facebook.com/sophiesna

Thanks !


Tuesday, 2 September 2014

PELAMIN BERSANDING VINTAGE RUSTIC

Assalamualaikum w.b.t..

Pelamin konsep vintage-rustic agak unik untuk mengabadikan memori perkahwinan.
Sebelum ni admin hanya lihat contoh2 dekorasi dalam majalah dan internet.
Sangat unik dan cantik!

Oleh itu, memang sangat excited bila ada customer request pelamin tema vintage-rustic.

So terhasil lah satu pelamin khemah tema vintage-rustic.
Menggunakan panel kayu sebagai backdrops.

Pelamin konsep ini sesuai untuk dekorasi dalam rumah, khemah atau dewan.
Perbezaan adalah dari segi saiz ruang dekorasi, panel backdrops kayu dan aksesori hiasan pelamin.


Pelamin bertandang Latif - Ija, Taman Desa Rhu Seremban

Kalau anda berminat, boleh hubungi kami cepat2.
Sebelum tarikh anda dikebas orang lain, hehe.
Jom share idea anda dengan kami.

012 678 2537 (Arnie)
sophiesna@gmail.com
FB Sophie Bridal: www.facebook.com/sophiesna

Next pelamin dekorasi tema vintage-rustic DEWAN.
Good luck for us! ;)




Friday, 15 August 2014

PROMOSI MINI PELAMIN, 2014 - RM500

Assalamualaikum all,

Sophie Bridal buat promo lagi!


PROMO MINI PELAMIN 2014, RM500 !!!
Caj transport -FREE !!!

- Design sedia ada ( bantal duduk /kerusi)
- Lokasi- Seri Kembangan /Putrajaya /Puchong /KL
- Sah untuk bulan Oktober /November /Disember 2014

FREE rent - Bunga tangan artificial.. 


Jom tengok contoh2 pelamin mini..













Cepat booking!
Kalau lambat nanti date anda diambil orang lain, melepas k, hehe..

Boleh hubungi -Arnie..
Call /Whatsapp 012 678 2537
Email: sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal, www.facebook.com/sophiesna

Terima kasih!  =)

Wednesday, 13 August 2014

PELAMIN MINI BERTUNANG ATAU AKAD NIKAH

Assalamualaikum..

Ini adalah pelamin mini terbaru dari Sophie Bridal..
Tema PINK dan PURPLE..
Sesuai untuk majlis bertunang atau akad nikah..


Details nye:

- Panel tirai saiz 9ft lebar, 8ft tinggi
- Stage
- Karpet bulu
- Kerusi mini
- Bunga pasu
- Stand bunga
- Spotlight
- Lampu hiasan
- Aksesori hiasan pelamin

Tema warna boleh DITUKAR!

Harga???
RM500 sahaja.. Transport caj mengikut lokasi..


Jika berminat boleh hubungi:

- Arnie
- 012 678 2537 (Whatsapp /call /sms)
- sophiesna@gmail.com
- www.facebook.com/sophiesna

Thank you.. =)

Friday, 8 August 2014

PELAMIN VINTAGE RUSTIC

Assalamualaikum..

Ini adalah 1st trial Sophie Bridal menyediakan pelamin tema vintage rustic.
Ia pelamin mini dengan backdrops papan kayu.

Taraaaaa..


Untuk pelamin ni, customer request simple deco sahaja..
Jika anda berminat, kami boleh tukar dan tambah lagi dekorasi, as you wish!

Untuk pelamin ni, harga Rm500.. Anda dapat..

- Backdrops kain tirai
- Backdrops papan kayu
- Kerusi
- Stage
- Karpet bulu
- Bunga pasu
- Stand bunga
- Spotlight & lampu hiasan
- Aksesori hiasan pelamin

Jom kongsi idea anda dengan kami..
Anda ilhamkan, kami realisasikan, hehe.. ;)

For more info, kindly email, pm or Whatsapp..

Arnie
0126782537
sophiesna@gmail.com
www.facebook.com/sophiesna

P/s: Tunggu our next deco end of this month.. It's Vintage-Rustic pelamin khemah.. :)

Terima kasih..

Friday, 18 July 2014

Tuesday, 10 June 2014

PROMOSI PELAMIN DEWAN RM 1000 - TAHUN 2014

PROMOSI !

Pelamin DEWAN ini HANYA RM 1000 !!!

Syarat2:

1. Design seperti gambar (boleh pilih warna bunga)

2. Lokasi sekitar Lembah Klang

3. Hanya 1 customer dalam 1 bulan (tahun 2014)

JOM BOOKING !!!


Siapa cepat dia dapat.. ;)








Set pelamin dewan:

- Panel backdrops tirai (25 feet)

- Panel tirai berlapis
- Stage & karpet bulu
- Kerusi highback 
- Hiasan bunga pasu
- Spotlight, lighting warna & candilier
- Aksesori hiasan pelamin
- Set renjis
- Alas tangan & kaki, kipas tangan

Whatsapp: 0126782537 (Arnie)


Facebook: Sophie Bridal
www.facebook.com/sophiesna

Wednesday, 21 May 2014

Assalamualaikum..

For info, kami di Sophie Bridal sudah mula terima tempahan untuk PELAMIN DEWAN..
Contoh pelamin dewan Sophie Bridal..

Pelamin di Dewan GMI -Bangi


Antara pelamin2 lain yang kami pasang..

Pelamin rumah, nikah - sanding di Sungai Buloh

Pelamin mini, nikah di Batu Caves


DANNN.. Teringin sangat nak buat pelamin VINTAGE - RUSTIC macam gambar ni..

Pelamin tema Vintage - Rustic (sumber GOOGLE)

Alhamdulillah dah ada tempahan untuk pelamin design ala2 macam ni..
Tak sabar nak deko!  Nanti tunggu outcome ok..

Untuk yang berminat, boleh Whatsapp 012-678 2537 (Arnie)

Boleh view Facebook Sophie Bridal
www.facebook.com/sophiesna
Jangan lupa LIKE ye, hehe..

Email: sophiesna@gmail.com

OK, bai!  =)

Thursday, 13 March 2014

PROMOSI PAKEJ PELAMIN 2014 - SOPHIE BRIDAL

Assalamualaikum..

Pakej promosi terbaru dari Sophie Bridal..
Jika berminat, cepat2 booking ye..
Sebelum date yang anda nak penuh nanti, hehe..  ;)



Boleh whatsapp /call /sms  012-678 2537 (Arnie)..
Email to sophiesna@gmail.com

Jangan lupa LIKE facebook Sophie Bridal..
www.facebook.com/sophiesna

Thanks!

=)


Friday, 7 March 2014

PELAMIN MINI FRAME -BUNGA PENUH

Assalamualaikum semua..

Dalam banyak2 deco pelamin SOPHIE, ada 1 design yang menjadi pilihan ramai..
Ada yang tak dapat book, sebab design itu telah di booked oleh orang lain dulu, huhu..

Tapi itu la, siapa cepat dia dapat.. hehe..
So, design nya macam pic kat bawah ni..




Setakat ni ade dua contoh deco, iaitu bunga penuh dan bunga tepi..
Pelamin dengan kerusi atau bantal duduk..

Kalau anda ada idea deco lain, jom kongsi!
Of course, warna tema boleh diubah mengikut citarasa anda..

Sekiranya berminat untuk booking design ni, cepat2 ye..
Nanti date anda diambil orang lain, heee..

Untuk maklumat lanjut boleh refer Facebook Sophie Bridal..
www.facebook.com/sophiesna

Juga boleh call /sms /whatsapp:
012 678 2537 (Arnie)

Jangan lupa LIKE facebook Sophie Bridal..
Thanks all !!!

Thursday, 27 February 2014

GUBAHAN HANTARAN SIMPLE & EKSKLUSIF

Assalamualaikum..

Last week ada customer last minute minta tolong gubah kan hantaran untuk dia..
Hantaran majlis pertunangan..
Nak bawa balik kampung di Kelantan (my home town)..

Nasib baik la sempat.. Less than 1 week siap kan.. Heeehu..
Dan customer sangat puas hati.. Alhamdulillah..

Inilah hasil nya..  ;)

Gubahan hantaran Wallet & Belt, Kasut dan Kemeja



Gubahan hantaran Bakul Buah dan Sirih Junjung



Ini adalah gubahan MODERATE (sederhana)..
Untuk rujukan harga seperti di bawah ye..

1. Gubahan BASIC (simple) - Bunga 1 side depan
    RM 45 per gubahan - termasuk sewa dulang
    RM 40 per gubahan - tanpa dulang

2. Gubahan MODERATE (sederhana) - Bunga penuh keliling
    RM 65 per gubahan - termasuk sewa dulang
    RM 60 per gubahan - tanpa dulang

3. Gubahan EXCLUSIVE (eksklusif) - Bunga penuh + aksesori extra (sangkar /bakul /kerawang etc)
    RM 85 per gubahan - termasuk sewa dulang
    RM 80 per gubahan - tanpa dulang

Untuk fresh flower, add RM 5 per gubahan minimum..
Tengok jenis bunga yang anda mahu..

Ok, kalau nak tempah jangan la last minute sangat ye..
Kalau ade banyak nanti mahu pengsan saya nak siapkan, hehehe..

Kalau berminat boleh contact saya, Arnie..

Sms /Whatsapp /Call : 012-678 2537
Email : sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal
                 www.facebook.com/sophiesna

Thank you!..


Tuesday, 18 February 2014

PELAMIN BUNGA JURAI & PELAMIN SIMPLE

Assalamualaikum..

Dalam bulan Februari ni, awal2 bulan agak sibuk dengan job pasang pelamin..
Pelamin bertunang dan juga pelamin akad nikah..

Alhamdulillah, booking dari customer pun dah semakin banyak.. Syukur..
Jom tengok gambar2 pelamin yang kami telah pasang..  ;)


Pelamin akad nikah - Wani, Sepang


Pelamin bertandang - Irwan & Azimah, Ampang Jaya


Pelamin bertunang - Teh, Hulu Kelang


Pelamin bertunang - Nisa, Seri Kembangan


Pelamin bertunang - Hanis, Putrajaya

Kalau anda berminat untuk booking pelamin dari kami, boleh hubungi:

012 - 678 2537  (Arnie)
SMS / WhatsApp

Email: sophiesna@gmail.com

Facebook: Sophie Bridal
www.facebook.com/sophiesna

Terima kasih!  =)

Tuesday, 21 January 2014

GUBAHAN HANTARAN BAJET - EKSKLUSIF

Assalamualaikum..

Selain daripada pelamin, kami di Sophie Bridal buat gubahan hantaran juga..
Kalau nak yang murah, ada pakej bajet.. sederhana ada.. yang mahal dan eksklusif pun ada..
Kalau tempah lebih 5 gubahan, ada diskaun.. ;)

Jom layan gambar-gambar kat bawah ni..

Contoh gubahan hantaran sederhana (moderate)..
Harga Rm65 per gubahan (inclusive sewa dulang)..  :)





Ni pula contoh-contoh gubahan hantaran basic..
Harga Rm45 per gubahan (inclusive sewa dulang)..











Kalau anda berminat nak tempah, boleh hubungi saya, Arnie..

Call/Sms/Whatsapp : 012 678 2537
Email: sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal (www.facebook.com/sophiesna)

Jangan lupa like FB kami ye, thank you!  =)


Tuesday, 7 January 2014

PELAMIN TIRAI DAN FRAME - SOPHIE

Assalamualaikum..

Hi semua, kat sini saya nak update beberapa pelamin terbaru yang kami pasang..
Terima kasih kepada semua customer Sophie Bridal..
Tanpa anda, siapalah kami.. :')

Here we go......

Pelamin backdrops tirai

Pelamin frame mini with felt flower

Pelamin frame mini tirai

Pelamin kerawang with bunga jurai

Kalau anda mempunyai contoh dekorasi sendiri, jom share dengan kami..
Jangan lupa LIKE Facebook SOPHIE BRIDAL eh..
www.facebook.com/sophiesna

Anything just sms/whatsapp me 012-678 2537 (Arnie)..
Email: sophiesna@gmail.com

Alhamdulillah..
Thank you all ! .. =)