Wednesday, 9 December 2015

PHOTO BOOTH - PASSION ROAD, KUALA LUMPUR

Assalamualaikum & Hai semua..

Last weekend 6 Disember 2015, team Sophie Bridal ade pasang 1 photo booth..
Photo booth ni saiz 12 kaki lebar dan 8 kaki tinggi..

Dekorasi dan design pilihan customer pengantin perempuan, Mei Zhi Tan..
So, ini lah photo booth yang telah kami pasang..

.
.
.










.
.
.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan khidmat dari Sophie Bridal, boleh la contact kami ya!

Whatsapp: 012 678 2537
Email: sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal  >> www.facebook.com/sophiesna
Instagram: sophiebridal

Wassalam & thank you!

Monday, 16 November 2015

PROMOSI PELAMIN DEWAN BAJET SOPHIE BRIDAL 2016 !!!

Assalamualaikum,

Hi semua, kat sini kami nak share promosi Pelamin Dewan Bajet dari Sophie Bridal..
Khas untuk B2B yang ingin kan penjimatan untuk hari bahagia anda, hehe..

Berikut adalah promosi dari Sophie Bridal... Check it out!

*
*
*
PROMOSI Pelamin Dewan Sophie RM999 !!!
>> Pelamin DEWAN saiz Bajet 20 feet
>> FREE rent Set Renjis, Alas Tangan/Kipas & Alas Kaki
>> FREE rent Payung Pengantin
>> FREE rent Bunga Tangan

*************************************************************************************
>> Lokasi KL-Selangor
     ** Transport caj mengikut lokasi
>> Booking sebelum 31 Disember 2015
>> Untuk majlis Bulan Februari & March 2016 sahaja
     ** Tertakhluk pada kekosongan tarikh

*************************************************************************************
Sila PM kami atau Whatsapp 012 678 2537 !!!

Email: sophiesna@gmail.com
IG: SophieBridal
Facebook: Sophie Bridal >> www.facebook.com/sophiesna
*
*
*
Dan, berikut adalah contoh-contoh design Pelamin untuk promosi tersebut okay!






.
.
.

Anda boleh pilih warna tema yang diinginkan..
Jom BOOKING sebelum promosi ni HABIS atau TARIKH PENUH!  Hee..

Untuk sebarang pertanyaan, jangan segan silu untuk hubungi kami ya..
Ok, wassalam..

Thursday, 22 October 2015

PELAMIN DEWAN BAJET SOPHIE - Dewan Amanah Raya, KL

Assalamualaikum & hai semua..

Latest job kami pasang pelamin dewan di Dewan Amanah Raya, Kuala Lumpur..
Saiz pelamin actually kecil sedikit dari pakej dewan yang asal..
So kira pelamin ni bajet sikit untuk saiz dewan.. Dan harga lagi murah hokay! Hehe..

Deko pelamin ni ikut citarasa customer sebab kami follow sample deko yang diberi..
Tapi tak ikut 100% la, karang copy cat pulak.. huhu..

Design pelamin yang kami buat macam kat bawah ni..

.
.
.


>> Pandangan depan pelamin..

.
.
.


>> Pandangan sisi pelamin..

.
.
.

Ini promosi harga nye..



Hanya RM 1499 SAHAJA untuk set pelamin dewan BAJET ni!!!
Berbaloi-baloi uolls..

So, untuk keterangan lanjut, boleh hubungi kami hokay!

KONGSI idea dekorasi anda bersama kami di SOPHIE BRIDAL..
Untuk pertanyaan:
>> PM kami atau Whatsapp ke 012 678 2537..
>> Email: sophiesna@gmail.com
>> Instagram: sophiebridal
>> Blog: http://sophiesna.blogspot.my
TERBAIK dari kami di SOPHIE BRIDAL..

Lastly, kat bawah ni latest pelamin mini yang kami pasang..



Kalau berminat, contact kami cepat-cepat tau..
Nanti booking dah penuh melepas pulak.. =)

Ok, bai..

Thursday, 15 October 2015

PELAMIN RUSTIC VINTAGE - DEWAN JUBLI INSPEN, PUTRAJAYA

Assalamualaikum & hai readers,

Lagi update untuk pelamin yang kami pasang.
Last weekend ade 1 pelamin rustic vintage saiz dewan.

Lokasi di Dewan Jubli INSPEN, Putrajaya.
INSPEN = Institut Penilaian Negara.

Customer buat few request on how she wants the pelamin look like.
So, jadilah pelamin kat bawah ni + walkway rustic + arch with white leaves..

.
.
.




.
.
.


Alhamdulillah customer suka, hehe..
Anda B2B suka x?


Kami sedia menerima idea dekorasi daripada anda, mengikut kemampuan kami, thehehehe..
Jom share idea dekorasi yang anda suka.. hokay?

Kalau nak tanya ape2 pasal pelamin rustic ni, hubungi:


Whatsapp: 012 678 2537
Email: sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal >> www.facebook.com/sophiesna
Instagram: sophiebridal


Wassalam & bye..

Wednesday, 7 October 2015

Pelamin Rustic Vintage Kanopi - Semenyih, Selangor

Assalamualaikum & hai semua,

Terbaru kami pasang pelamin rustic vintage saiz kanopi, 3 panel..
Lokasi di Kg. Pasir Baru, Semenyih, Selangor.

Alhamdulillah customer suka pelamin yang kami pasang..
Ini pelamin nye..

.
.
.


.
.
.

Nasib baik cuaca OK sepanjang majlis..
Tapi lately masalah jerebu memang agak teruk, kan?

Untuk B2B yang berminat nak booking pelamin style rustic vintage macam ni..
Jangan lambat2, karang melepas date anda di-book oleh B2B lain pulak, hehe..

Untuk sebarang pertanyaan atau booking, boleh contact kami ya!

Whatsapp: 012 678 2537
Email: sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal >> www.facebook.com/sophiesna
Instagram: sophiebridal

Jom sharing2 idea dekorasi anda bersama kami!


Friday, 2 October 2015

Pelamin 3 panel RUSTIC Saiz Kanopi - Dewan AlMunirah, Klang

Assalamualaikum & hai semua..

Last weekend kami team Sophie Bridal pasang pelamin di Klang.
Lokasi di Dewan Al Munirah, Jalan Johan Setia, Klang.

Customer request pelamin rustic 3 panel saiz kanopi, tapi pasang dalam dewan.
Ini pelamin nye.

.
.
.


.
.
.

Cantik tak?
Kalau berminat, boleh survey dengan kami ye..
B2B boleh share idea dekorasi macam mana yang anda mahu, hokey?

Another job, kami pasang photo booth di Rembau MOST WANTED  YO! Hehehe..
Alhamdulillah customer puas hati..
Mereka hanya mahu dekorasi photo booth sahaja untuk hari perkahwinan mereka..

.
.
.



.
.
.

Simple je kan? Suka tak?

Ok, untuk B2B yang berminat nak tanya /booking, boleh contact kami ye..

Whatsapp : 012 678 2537 (Arnie)
Email: sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal  >> www.facebook.com/sophiesna
IG: sophiebridal

We'll try our best to give you the best!
OK bai!

Thursday, 3 September 2015

PELAMIN GARDEN RUSTIC DEWAN - PUSAT KOMUNITI TTDI

Assalamualaikum & hai semua..

Last weekend kami pasang 1 pelamin Garden Rustic 3 panel saiz dewan..
Lokasi kat Dewan Pusat Komuniti TTDI..

Design pelamin customer pilih dari design sedia ada..
Cuma decor style customer request to adjust sikit..

Luckily she likes the pelamin sangat!
Bila customer puas hati, kami pun happy..  =)

Gambar pelamin macam ni haaa..

.
.
.


.
.
.

Ni pulak text dari customer..
.
.
.


.
.
.

Alhamdulillah..
Kami di Sophie Bridal akan sentiasa cuba berikan servis yang terbaik untuk anda!

Rezeki dari Tuhan juga, kami dapat last minute order untuk pasang mini pelamin..
Lokasi di Kelana Jaya..

Sebab customer ada masalah dengan bridal asal nye..
Nasib baik masih ada slot kosong.. So kami terima juga last minute booking okey..
Bergantung pada kekosongan..

Customer booking 30hb Ogos (malam), pasang 31hb Ogos (pagi).. wow!
Alhamdulillah berjalan lancar..
Ini pelamin nye..

.
.
.

Cantik tak?
Design ni pun customer suka jugak.. Clap3..

So untuk bakal2 pengantin, kalau berminat boleh hubungi kami ya..


Whatsapp 012 678 2537 (Arnie)..
Blog: Sophie Bridal http://sophiesna.blogspot.com
Email: sophiesna@gmail.com
IG: sophiebridal

Facebook: Sophie Bridal www.facebook.com/sophiesna

Area KL-Selangor..





Friday, 28 August 2015

PAKEJ PELAMIN SOPHIE BRIDAL 2015-2016

Assalamualaikum semua..

Bagi bakal2 pengantin yang tengah mencari atau survey harga pakej pelamin..
Meh sini tengok2 pakej pelamin yang kami tawarkan ye..
Untuk tahun 2015 dan 2016..

.
.
.












.
.
.

Kami menyediakan pelamin dari saiz mini hingga saiz dewan..
Untuk majlis bertunang, akad nikah, bersanding..

Buaian berendoi juga ada, harga boleh dibincangkan, hehe..
Pelamin atau hiasan untuk majlis keraian..
Juga photo booth untuk bergambar..

Anda juga boleh kongsi idea dekorasi yang anda suka dan inginkan..
Kami akan cuba realisasikan, insyaAllah..

So bakal2 pengantin yang berminat, boleh hubungi kami ya!

Booking untuk tahun 2016 juga telah dibuka ok..
Cepat2 book nanti melepas pulak, heeeee..


Till we meet again, wassalam.. 

Tuesday, 18 August 2015

PELAMIN GARDEN RUSTIC DEWAN (Bukit Jelutong) & RUMAH (Ampang)

Assalamualaikum semua..

Lately memang banyak customer yang tempah pelamin jenis RUSTIC /GARDEN..
Ada customer yang berkongsi idea dekorasi macam mana yang mereka suka..

Kami di Sophie Bridal sangat2 mengalukan jika customer ada idea mereka sendiri..
Dan kami akan cuba sedaya upaya untuk merealisasikan idea mereka itu.. hehe..

So, last 2 weeks ada 1 pelamin GARDEN Rustic saiz dewan yang kami pasang di Shah Alam..
Lokasi majlis di Dewan MBSA Bukit Jelutong Shah Alam..

Ni kira antara pelamin paling grand yang kami pernah buat..
InsyaAllah in future kita buat lagi grand, lagi cantik, lagi meriah, lagi, lagi dan lagi..

.
.
.




.
.
.

Ini pula pelamin RUSTIC 3 panel saiz rumah yang kami pasang di Ampang..
Lokasi rumah berdekatan dengan Tesco Ampang..

.
.
.




.
.
.

Next job akan ada lagi GARDEN RUSTIC saiz dewan yang akan kami pasang..
Excited nye! Heee..

Ok, kalau anda berminat, boleh hubungi kami untuk sebarang pertanyaan ye..

.
.
.


.
.
.

Sampai jumpa lagi, ok bai!

Thursday, 13 August 2015

PELAMIN MINI by SOPHIE BRIDAL - SHAH ALAM

Assalamualaikum..

Untuk weekend yang lepas, kami pasang 2 set mini pelamin..

1 mini pelamin di Denai Alam, Shah Alam..
1 mini pelamin di Subang Bestari, Shah Alam..

Pelamin mini ni sangat sesuai untuk majlis bertunang atau akad nikah..

.
.
.


.
.
.



.
.
.

Berminat dengan pelamin mini dari Sophie Bridal?
Boleh pilih warna tema ikut kesukaan anda!

Untuk pertanyaan atau booking, hubungi:

Whatsapp : 012 678 2537 (Arnie)
Facebook : Sophie Bridal (www.facebook.com/sophiesna)
Email : sophiesna@gmail.com
Instagram : sophiebridal

Cepat2 book ye, nanti date anda di'booked' orang lain, hehe.. =)

Monday, 3 August 2015

PELAMIN GARDEN RUSTIC (1 Panel Saiz Rumah) - KG.DELEK, KLANG

Assalamualaikum..

Untuk majlis weekend lepas, kami pasang satu pelamin garden rustic saiz rumah..
Nak dijadikan cerita, ruang asal untuk pasang pelamin tak muat! Hah?
Alamak! Alamak!

Nasib baik ade ruang lain yang muat dan sesuai..

Dekorasi agak limited dan ade beberapa item kami tak dapat pasang..
Tapi, Alhamdulillah dekorasi tak lari sangat dari plan asal, hehe..

Inilah hasil nya..

.
.
.


.
.
.

Plan asal, kiri kanan pelamin ade lagi panel tirai untuk extend ke tepi..
Sepasang box pallet untuk letak bunga pasu tak muat nak letak..
Dan ade lagi sepasang lampu pallet kayu tak dapat dipasang..

It's ok, untuk next2 job kita cuba buat macam plan asal ye.. =)


This coming weekend ade job garden rustic untuk saiz dewan..
Nanti iolss update ye.. Hehe..

Untuk maklumat lanjut, boleh contact akak..

Whatsapp /SMS / Call : 012 678 2537 (Arnie)
Facebook : Sophie Bridal (www.facebook.com/sophiesna)
Instagram : sophiebridal
Email : sophiesna@gmail.com

Till we meet again, ok bai!

Monday, 27 July 2015

PELAMIN MINI RUSTIC (UPGRADE) - CHERAS, KUALA LUMPUR..

Assalamualaikum semua..

Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Untuk permulaan pelamin selepas raya, kami pasang mini rustic-upgrade..
UPGRADE sebab customer request kerusi dan stage pelamin yang lagi besar dari mini..

Kalau upgrade dekorasi pelamin, harga pun akan upgrade jugak lah, hehe..

Gambar nye seperti berikut..

.
.
.


.
.
.

Warna merah bunga betul-betul menaikkan seri pelamin..
Kalau guna warna lain pun cantik jugak..

Kalau berminat, boleh hubungi kami ye..
Untuk sebarang pertanyaan..

Whatsapp : 012 678 2537 (Arnie)
Facebook : Sophie Bridal
                   www.facebook.com/sophiesna
Email : sophiesna@gmail.com
Instagram : sophiebridal

Jom kongsi idea dekorasi anda bersama kami di Sophie Bridal!

Wednesday, 8 July 2015

PELAMIN GARDEN RUSTIC - TAMAN AU2 KERAMAT

Assalamualaikum semua..

Lama nye tak update blog ni..
Sibuk kerja kan.. Hehe..

So, kat sini saya nak update latest job pelamin yang kami pasang..
Event nye sebelum bulan Ramadhan hari tu..
Kira penutup sebelum bulan puasa, selepas raya sambung balik..

Untuk kali ni, customer request pelamin garden rustic 1 panel, saiz bawah kanopi..
Tapi pelamin ni dipasang di dalam dewan..
Katanya tak nak besar2 sangat and untuk bergambar sahaja..

Setelah confirm design dan pilih deco2 style, hasil nye macam ni..
.
.
.



.
.
.

Tema warna utama dekorasi ialah putih+gold+merah..
Customer yang pilih kombinasi warna..

So, kalau anda berminat dengan dekorasi pelamin dari Sophie Bridal, cepat hubungi kami!
Untuk bulan Ogos 2015 pun booking dah hampir penuh, Alhamdulillah..

Untuk pertanyaan boleh hubungi:

Whatsapp / Call : 012 - 678 2537 (Arnie)
Email : sophiesna@gmail.com
Facebook : Sophie Bridal >> www.facebook.com/sophiesna
Instagram : sophiebridal

Ok, tunggu next update selepas raya ye..
Selamat berbuka puasa semua..

Friday, 8 May 2015

PELAMIN RUSTIC RANTING KAYU

Assalamualaikum..

Hai all..
Last weekend kami pasang dua pelamin rustic..
Satu rustic vintage, satu lagi rustic garden..

Both pelamin customer suka dan puas hati..
Kami pun senang hati, hehe..

So, kat bawah ni pelamin nye..
.
.
.
.
.



Pelamin ni agak UNIK sebab customer tak nak deko pakai bunga..
Tapi nak deco pakai ranting-ranting kayu..
Agak simple, tapi still cantik kan? Eh! Hehe..

Yang bawah ni pulak pelamin rustic garden..
.
.
.
.
.
.



Cantik tak??
Lalalalala..


Ok, kalau anda beminat, meh booking cepat2 tau..
Karang melepas gigit jari, ngeh ngeh ngeh..

Boleh Whatsapp 012 678 2537 (Arnie)..
Email: sophiesna@gmail.com

Facebook: Sophie Bridal
www.facebook.com/sophiesna

Instagram: sophiebridal

Ok, tata..

Tuesday, 28 April 2015

PROMOSI!!! PELAMIN DEWAN SOPHIE..

Assalamualaikum semua..

Last weekend kami pasang pelamin dewan untuk pengantin yang sweet, Nani-Amirul..
Lokasi di Dewan Sek. Men. Agama Kuala Lumpur, Kepong..

Alhamdulillah customer sangat puas hati dengan servis kami..
Yeay!

So, ini pelamin nye..




Pelamin ni saiz 30 kaki..
Customer cakap 'Simple yet beautiful'.. Hehe..
Dia suka.. Akak pun sukaaaaa..


Ni gambar pengantin nye.. Belum dapat pic2 dari OP..
Busana pengantin tu pun dari Sophie Bridal ok.. Tempah baru lagi haaa..


Sangat senang hati berurusan dengan mereka..
Semoga jodoh mereka berpanjangan hingga ke syurga, Amin..

Sebenar nya ni 1st trial kami buat design pelamin macam ni..
So, rasa2 macam nak buat promosi lah, hehe..

Nak tak? Nak x?
Promosi seperti di bawah ye..
.
.
.
.
.

.
.
.
.

Harga asal RM 2000, harga PROMO HANYA RM 1599..

Ok, kalau berminat cepat2 contact/Whatsapp akak haaa.. 012 678 2537 -Arnie..
Book date terus, hehe..
Karang melepas pulak diambil orang lain..

Untuk tengok lain2 design, boleh jenguk FB Sophie Bridal..
www.facebook.com/sophiesna
Jangan lupa LIKE sekali.. kikiki..

Email: sophiesna@gmail.com
IG : SophieBridal

Till we meet again..
Wsalam..


Wednesday, 15 April 2015

PELAMIN GARDEN RUSTIC -DEWAN MBSA, SHAH ALAM

Assalamualaikum semua..

Last weekend kami pasang pelamin dewan Garden Rustic..
Lokasi di Dewan MBSA, Seksyen 20, Shah Alam..

Customer pilih dari design sedia ada, cuma ade penambahan deko aksesori..
Pelamin yang dipasang macam ni..


Pelamin Garden Rustic - 3 panel saiz dewan


Design asal yang customer pilih macam ni..
.
.
.
.
.



So, ade nampak perbezaan deko x? Hehe..

Kalau berminat, boleh visit & LIKE Facebook Sophie Bridal..
www.facebook.com/sophiesna

Whatsapp 012-678 2537 (Arnie)..
Email:  sophiesna@gmail.com

Instagram: sophiebridal


Jom kongsi idea dekorasi pilihan anda bersama kami!

Ok, till we meet again..
Thanks for reading.. =)

Thursday, 2 April 2015

PELAMIN RUSTIC VINTAGE 1 PANEL SAIZ KANOPI

Assalamualaikum semua..

Around 2 weeks ago kami pasang pelamin rustic vintage untuk bawah kanopi..
Customer request pelamin rustic 1 panel sahaja..
Lokasi di Kota Damansara..




Time ni electrik tak sambung, so tak dapat pasang lampu nye..
Kalau lampu tu menyala, memang lagi cantik pelamin..  eh? Hehe..

Anda berminat???

Boleh Whatsapp 012 678 2537 -Arnie..
Like facebook Sophie Bridal, www.facebook.com/sophiesna ..
Follow Instagram SophieBridal ..
Email sophiesna@gmail.com ..

Boleh juga share idea dekorasi anda dengan kami di Sophie Bridal..
Kami akan cuba buat yang terbaik untuk anda..

Next pelamin rustic coming soon..

Thanks for reading, wsalam.. =)


Wednesday, 4 March 2015

PELAMIN RUSTIC VINTAGE - TAMAN REKREASI PUDU ULU

Assalamualaikum..

Pelamin rustic vintage terbaru dari Sophie Bridal, kami pasang kat Taman Rekreasi Pudu Ulu..
Lokasi di Kuala Lumpur..
Konsep majlis ala2 garden camtu..
Tarikh majlis 28 Feb 2015.. Pengantin nye Shida & Shah..

Tempat open space, pelamin dipasang di bawah khemah..
Customer request tema warna pink turquoise.. Kaler2 sweet dan soft..

Jom layan gambar2 pelamin kt bawah ni..


Dengan flash


Tanpa flash

Gambar pelamin ni diambil pada waktu malam.. So lighting agak kurang sikit..
Gambar di atas menggunakan flash.. Gambar di bawah tanpa flash..

Jom zoom deco items yang kecik2..


Huruf blok MR & sangkar burung
Huruf blok MRS & sangkar burung

Jam antik

Frame gambar Paris
Bunga botol dan lampu hiasan
Bantal hiasan
Pandangan sisi pelamin


Pasangan pengantin Shida & Shah

So, ade siapa2 berminat nak book pelamin macam ni x?
Laju-laju Whatsapp no ni ye, 012 678 2537 (Arnie).
Boleh sms atau call jugak..

Email: sophiesna@gmail.com
Facebook: Sophie Bridal

www.facebook.com/sophiesna

Next 2 weeks another big work, GAMBATE! =)